Postup přípravy receptu Jogurtový věnec s jahodami:
Plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody. Potom vyjmeme, vodu vymačkáme, vložíme do hrnečku, pomalu zahříváme a za stálého míchání rozpustíme. Do želatiny postupně vmícháme kefír a necháme několik minut na chladném místě. Potom postupně zašleháme jogurt. Z krému odebereme 2 dl a necháme stranou. Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Malou věncovou formu vypláchneme studenou vodou, na dno dáme jednu třetinu krému, urovnáme a necháme ztuhnout. Do zbývajícího krému přidáme jahody, vložíme do formy a urovnáme. Perník rozdrobíme,smícháme s rozpuštěnou čokoládou a odloženým krémem. Perníkovou směs rozetřeme na krém a na 12 hodin dáme do chladničky. Na formu s vychladlým věncem přiložíme tác a vyklopíme. Ozdobíme čerstvým ovocem.