Vložil: | admin |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jugoslávský závitek:
400 g mletého masa
| 4 lžíce sádla
| 2 cibule
| 1 vejce
| 1 lžíce rýže
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička papriky
| listy vinné révy
| pepř, sůl,
| 1 bílý jogurt
Postup přípravy receptu Jugoslávský závitek:
Na části sádla zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a bez podlévání podusíme. Potom přidáme spařenou rýži a vejce. Mladé listy vinné révy opereme, spaříme a necháme okapat. Potom urovnáme vždy několik listů na sebe, položíme do nich náplň a zabalíme závitky. Uzavřené závitky urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku těsně vedle sebe, podlijeme je vodou nebo vývarem, aby byly ponořeny a dusíme asi 3/4 hodiny v troubě. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme papriku, zalijeme vodou a povaříme na řidší omáčku. Omáčkou zalijeme závitky dopečeme a podáváme. Před podáváním na každý závitek přidáme bílý jogurt. Vhodnou přílohou je chléb.
Fotky receptu Jugoslávský závitek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!