Postup přípravy receptu Kachna pečená na víně s jablky:
Kachny potřeme solí, pepřem, citrónovou šťávou a rozdrceným jalovcem - zvenku i zevnitř.
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme citrónovou šťávou, hřebíčky, bobkovým listem a pak takto vzniklou nádivku nacpeme do kachen. Kachny položíme hřbetem vzhůru do pekáče. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme na lžíci oleje.
Tu přidáme pak do pekáče ke kachnám. Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby asi hodinu a půl při teplotě 220 stupňů. Během pečení kahcny poléváme vypečeným sosem a červeným vínem.
Když jsou kachny upečené, vyjmeje je z pekáče, rozporcujeme, položíme na servírovací mísu a obložíme plátky pomeranče. Vypečený sos můžeme trochu zahustit škrobovou moučkou a dochutit nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tento sos podáme zvlášť v servírovací misce.
Podáváme houskové, bramborové knedlíky a červené zelí.