Postup přípravy receptu Kachna s glazurou z granátových jablíček:
Šťávu z granátových jablíček vaříme společně s cukrem v hrnci po dobu 20 - 30 minut (šťáva zhoustne do sirupu). Šťávu pravidelně mícháme. Pak odložíme z plotny a udržujeme v teple.
Kachny umyjeme a osušíme, odstraníme drůbka a krk a ořízneme tukové části z oblasti krku. Kachny všude potřeme polovinou citronu. Zvenku i zevnitř osolíme a opepříme a do dutiny vložíme cibule a rozmarýn. Kachny uložíme do pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme 15 - 20 minut. Pak vytáhneme z pece, propíchneme kůži na několika místech a podléváme sirupem z granátových jablíček. Znovu vložíme do trouby a snížíme teplotu. Pokračujeme v pečení, přičemž každých 10 minut podléváme sirupem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 1 až 1 a 1/2 hodinou.
Hotové kachny přendáme na velký servírovací talíř, ozdobíme rozmarýnem a semeny granátového jablka. Dekorujeme zbytkem glazury.
Fotky receptu Kachna s glazurou z granátových jablíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!