Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní játra na víně, zázvoru se salátem:
3 lžíce bílého vína
| 400 g kachních jater
| 1/2 lžičky str. zázvoru
| 1/2 velké cibule
| 1 str. česneku
| omáčka
| 1/2 lžičky solamylu
| 1 dl vody
| 2 lžíce sójové omáčky
| sůl a pepř
| olej
| salát
| 1/2 lledového salátu
| 5 listů čekanky
| hrst rukoly
| zálivka
| 4 lžíce oliv. oleje
| 1 lžíce červeného vinného octa
Postup přípravy receptu Kachní játra na víně, zázvoru se salátem:
Kachní játra opepříme. Cibuli a česnek jemně usekáme. Čerstvý zázvor nastrouháme najemno.
Připravíme si zálivku na salát. Olivový olej promícháme s červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme rozležet.
Na oleji zprudka opečeme kachní játra z obou stran do růžova. Ve výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Potom přilijeme zálivku a krátce povaříme do zhoustnutí. Podle potřeby omáčku ředíme vodou nebo zahustíme škrobem. Do horké omáčky vložíme opečená kachní játra, vše promícháme, zakryjeme alobalem a uchováme na teple.
Mezitím si připravíme ochucený salát. Ledový salát, listy červené čekanky a rukolu očistíme a rukama natrháme na kousky. Zeleninu promícháme v připravené zálivce.
Kachní játra s omáčkou rozdělíme na porce, obložíme salátem.
Fotky receptu Kachní játra na víně, zázvoru se salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!