Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Kaltoun:
podle potřeby drůbeží drůbky (hlava, křídla, krk, srdce. žaludek)
| 100 g kořenové zeleniny
| 30 g hladké mouky
| 30 g tuku
| 40 g nudlí
| pažitka, muškátový květ, sůl
| 1 cibule
Postup přípravy receptu Kaltoun:
Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě do měkka, potom vyjmeme, vykostíme a rozkrájíme nadrobno. Sekanou cibuli zpěníme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z drůbků, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou pokrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme za občasného zamíchání zeleninu do měkka. Nakonec vložíme do polévky pokrájené maso, osolíme, okořeníme muškátovým květem a zavaříme nudle. Do hotové polévky přidáme sekanou pažitku.
Fotky receptu Kaltoun:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!