10 jalovčinek
| 1 1/2 kg kančího hřbetu
| špetka soli
| špetka sladké červené papriky
| 2 lžíce oleje
| 100 g plátků prorostlé slaniny
| 8 hřebíčků
| 1 lžíce mouky
| 1/4 l trpké jablečné šťávy
| 1/4 l masového nebo zvěžinového vývaru
| 4 lžíce brusinkového džemu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kančí hřbet:
Jalovčinky necháme 5 minut nabobtnávat ve vodě. Maso vypereme, osušíme, odstraníme šlachy a odblaníme. Potřeme solí a paprikou. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Maso prudce opečeme na oleji na sporáku, obložíme slaninou a propícháme hřebíčky. Přilijeme jalovčinky i s vodou, v které nabobtnávaly. Maso dále pečeme v trobě 1 hodinu na druhé příčce. Smícháme mouku s jablečnou šťávou. Hotové maso vyjmeme ze slaniny a necháme odpočívat 15 minut ve vypnuté troubě. Výpek zředíme vývarem, přidáme jablečnou šťávu a přivedeme za stálého míchání k varu. Přidáme brusinky. Omáčku ochutíme solí a pepřem a povaříme ještě 5 minut.
Fotky receptu Kančí hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!