Použité suroviny receptu Kančí maso na víně s medem:
1 kančí kýta
| 6 lžic drceného kmínu
| dle chuti: sůl
| Omáčka:
| 1 celer
| 6 lžic medu
| 1 dl oleje
| 0,5 dl bílého vína
| 50 g piniových oříšků
| 1 lžička římského kmínu
| dle chuti: šafrán, máta, tymián a saturejka
Postup přípravy receptu Kančí maso na víně s medem:
Očištěnou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v lednici jeden den odležet. Pak kýtu upečeme doměkka, těsně před dopečením poléváme omáčkou a podáváme.
Omáčka: nadrobno nakrájený celer osmahneme na oleji. Přidáme šafrán a zalijeme vínem. Dokořeníme, přidáme med a vaříme 20 minut. Omáčku scedíme a přisypeme opražená piniová jádra.
Fotky receptu Kančí maso na víně s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!