Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr na pivě:
kapr
| 2,5 dl světlého piva
| cibule
| 2 lžíce oleje nebo másla
| sůl, pepř, papriku, kmín
| citrónovou šťávu i kůru
Postup přípravy receptu Kapr na pivě:
Kapra naporcujeme (klasicky nebo na podkovy), očistíme jednotlivé porce, osolíme, opepříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, okořeníme trochou citrónové kůry, kmínem a mletou paprikou a ještě dusíme doměkka. Podáváme s vařeným bramborem. Porci ještě na talíři zakapeme citrónovou šťávou.
Fotky receptu Kapr na pivě:
Fotky vložil: jelena