Použité suroviny receptu Kapr pečený s jablky a křenem :
800 g kapra
| 100 ml oleje
| 250 g jablek
| 100 g čerstvého křenu
| 3 lžíce citrónové šťávy
| 60 dkg strouhanky
| 100 ml bílého vína
| špetku soli
Postup přípravy receptu Kapr pečený s jablky a křenem :
Kapra naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Na porce navršíme nastrouhaný křen a oloupaná na plátky nakrájená jablka, pokapeme citrónovou šťávou, přelijeme vínem a necháme v lednici odležet tak 5 hodin. Pak porce vyndáme, obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji dozlatova. K hotovým porcím přidáme křen s jablky a šťávou ve které byl kapr naložený a společně dopečeme. Při podávání navršíme na rybu jablka s křenem.
Fotky receptu Kapr pečený s jablky a křenem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!