800 g kapra
| sůl
| hladká mouka
| 80 g oleje
| 1 ks cibule
| 30 g másla
| 3 ks hřebíčky
| 1 kulička nového koření
| 2 kuličky celého pepře
| 2 ks bobkové listy
| 1 ks feferonka
| 20 g cukru
| 20 ml octa
| petržel
Postup přípravy receptu Kapr po ukrajinsku:
Osolené porce kapra obalíme v mouce a upečeme na oleji po obou stranách. Cibuli nakrájíme na kolečka. Polovinu cibule osmažíme na másle, přidáme koření, feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule. Vše zalijeme asi 300 ml vody nebo bujónu, vložíme porce kapra a dodusíme. Na talíři porce kapra posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Kapr po ukrajinsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!