Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr v leču:
1 kapr
| kmín
| 100 g anglické slaniny
| 3 čerstvé papriky
| 200 ml červeného vína
| 1 konzerva zeleninového leča
| cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 g hub
| směs koření - houbové, klobásové, koření na rožnění v poměru 1:1:1
| 2 lžíce medu
| 50 ml fernetu
| olej
Postup přípravy receptu Kapr v leču:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem. Do hlubokého (většího) zapékacího pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, posypeme slabší vrstvou nakrájené cibule a čerstvé papriky. Kapra očistíme a naporcujeme. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem rozetřeným v soli, okořeníme mletým kmínem, směsí koření a rozložíme porce kapra na zeleninu v pekáči. Na maso rozložíme houby. Pokud je masa více uděláme stejným způsobem dvě vrstvy. Na houby navrstvíme cibuli a syrovou papriku. Poslední vrstvou je zeleninové lečo. Takto připravený pokrm zalijeme 2dl svařeného červeného vína se 2 lžičkami medu. Necháme asi 1 hodinu odležet.
Polijeme fernetem a pečeme zakryté druhým pekáčem ve vyhřáté troubě asi 1,5 -- 2 hodiny, až se veškerá voda vydusí. Před dokončením vrchní pekáč sundáme a snížíme teplotu. Při pečení s pokrmem nemícháme.
Fotky receptu Kapr v leču:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!