Použité suroviny receptu Kapr ve zlatých šupinách:
600 g porcovaného kapra
| 2 vejce
| 30 g škrobové moučky
| 100 ml mléka
| 50 g hladké mouky
| sůl
| drcený kmín
| 250 g kukuřičných lupínků
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Kapr ve zlatých šupinách:
Porce kapra důkladně osolíme a potřeme drceným kmínem. Necháme asi hodinu odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko. Osolíme ho a také necháme chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Pak porce kapra máčíme v těstíčku, necháme ho lehce stéct a vložíme do mísy s lupínky. Opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky a následně dáváme péct do mírně rozpáleného oleje. Lupíky by při vysoké teplotě shořely dříve, než by se usmažil kapr. Smažené porce kapra necháme pak ještě dojít v troubě při 70 °C.
Fotky receptu Kapr ve zlatých šupinách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!