Použité suroviny receptu Kapustové karbanátky s uzeným masem:
300 g kapusty
| 300 g uvařené uzené krkovice
| 150 g ovesných vloček
| 2 ks vejce
| 3 stroužky česneku
| strouhanka na obalení
| olej na smažení
| drcený koriandr
| kmín
| tymián
| sůl
Postup přípravy receptu Kapustové karbanátky s uzeným masem:
Kapustu uvaříme ve slané vodě se špetkou kmínu a tymiánu (vaříme bez pokličky). Uvařenou kapustu po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Ovesné vločky namočíme na 5 minut do vody, pak je osolíme, krátce povaříme a necháme vychladnout. Přidáme nakrájenou kapustu, nahrubo nastrouhanou uvařenou uzenou krkovici, prolisovaný česnek a vejce. Směs dobře promícháme a ochutíme solí a drceným koriandrem. Lžící tvoříme ze směsi karbanátky, obalíme je ve strouhance a z obou starn usmažíme v rozpáleném oleji. Kapustové karbanátky podáváme s brambory.
Fotky receptu Kapustové karbanátky s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!