Postup přípravy receptu Kapustové karbenátky nedietní:
Brojlera stáhnu z kůže, tu nakrájím na kostičky a vyškvařím, na tomto osmažím do zlatova nadrobno nakrájenou velkou cibuli, maso z prsíček a vykostěných stehen rozkutruji nebo umelu, kapustu nakrájím i se zelenými listy na nudle a krátce povařím s osolené vodě a zcedím, maso s kapustou, rohlíky na kostičky namočenými ve vlažné vodě a vymačkanými smíchám s cibulkou se škvarky, celými vejci, dobře okořením a promíchám, zahustím strouhanou na vláčné těsto, rukou namočenou ve vodě tvořím karbenátky velikosti tenisového míčku, mírně zploštím a peču troubě na plechu lehce vymazaném sádlem do růžova. Jsou toho dva plechy. Z kostí je výborná polévka a i když pracné, je to levná hromada jídla pro početnou rodinu.