1 ks menší hlávky kapusty
| 100 g uzené slaniny
| 1 ks cibule
| 2 lžíce hladké mouky
| cca 1 hrnek mléka
| 300 g ve slupce uvařených brambor
| 1 ks klobásy
Postup přípravy receptu Kapustový hrnec:
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme na ní nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku, opražíme do světla, zalijeme mlékem a vývarem z kapusty v poměru asi 1:1 a povaříme na hustou omáčku. Vložíme do kapustu, na kolečka nakrájené brambory a kolečka klobásy. Necháme chvíli převařit a podáváme.
Fotky receptu Kapustový hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!