Použité suroviny receptu Kapustový nákyp s lančmítem:
1 malá kapusta
| 1 konzerva lančmítu
| 100 g vysočiny
| 150 g strouhaného eidamu
| 2 vejce
| strouhanka
| sádlo
| sladká paprika
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kapustový nákyp s lančmítem:
Z oprané a okapané kapusty oddělíme vnější velké listy a vyložíme jimi vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací misku. Vnitřek kapusty nasekáme nadrobno, přidáme drobně nakrájený lančmít, kostičky salámu, 1/2 sýra, vejce a koření. Osolíme a případně zahustíme troškou strouhanky. Část směsi dáme do zapékací misky, přikryjeme kapustovými listy a tak pokračujeme až do spotřebování surovin. Nahoře musí být kapusta. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme péci do trouby. Před dopečením posypeme zbytkem sýra a necháme ho rozpustit. (Obměna: místo lančmítu použijeme točený salám nebo uzené maso).
Fotky receptu Kapustový nákyp s lančmítem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!