1/4 hrnku vody
| 1 hrnek jemného krystaloého cukru
| 1 lžíce kukuřičného sirupu
| 1 lžička citronové šťávy
| 4 lžíce plnotučné smetany (šlehačky)
| 1/2 tobolky vanilky, rozkrojené a semínka seškrábnutá (nebo van. cukr)
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Karamelová náplň :
V malém hlubokém kastrolku smíchat vodu, cukr, sirup a citronovou šťávu. Postavit na střední oheň a jemně míchat, až se cukr rozpustí. Přestat míchat a uvařit do hněda. Naklánět opartně kastrolkem při vaření, což potrvá asi 10 min.
Snížit teplotu a pomalínku a opatrně (horký cukr bude možná prskat, proto je dobřé mít na rukou kuchařské rukavice) přidávat smetanu za stálého míchání. Přidat vanilku a máslo. Umíchat vše do hladka.
Přecedit omáčku (použili-li jste vanilková cukr, tak nemusíte) a nechat trochu vychladnut na 49°C až 60°C po asi 35-45 min. dokud má karamel trochu tekoucí konzistenci.
Fotky receptu Karamelová náplň :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!