Postup přípravy receptu Karamelový Cheesecake:
1. Pomalým vařením kondenzovaného mléka vytvoříte karamelizovaný krém: Z plechovky s mlékem sloupněte papírový přebal. Na horní straně plechovky udělejte otvírákem na konzervy dvě protilehlé dírky, postavte ji do malého hrnce a zalijte vodou asi 2 cm pod horní okraj. Vodu přiveďte k varu a pomalu vařte asi 90 minut. Vodu průběžně dolévejte. Plechovku celou otevřete a krém nechte vychladnout.
2. Korpus: Troubu předehřejte na 180 C. Sušenky nasypte do mixéru, přidejte máslo a vše promixujte na mírně lepivou drobenku. (Já jsem sušenky rozdrtila paličkou v míse a s máslem promíchala ručně.) Formu na dort vyložte pečícím papírem (vystřižené kolo na dno a pruh na stěny). Sušenkovou drobenku namačkejte na dno a stěny formy, abyste tak vytvořili korpus o síle půl centimetru. Pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut.
3. Náplň: Tvaroh, sýr a želé v prášku promíchejte, přidejte vejce a dobře prošlehejte, nejlépe elektrickým šlehačem.
Na závěr lehce vmíchejte karamelizované mléko. Náplň vlijte do korpusu, uhlaďte povrch a dál pečte v troubě asi 40 minut. Náplň ztuhne. Cheesecake vychlaďte nejprve při pokojové teplotě a poté překrytý potravinovou fólií v ledničce, nejlépe přes noc.
4. Poleva: Hodinu před podáváním přelijte dort polevou. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni: Misku s nalámanou čokoládou a máslem položte na kastrol (o malinko menší než miska) s vroucí vodou a zahřívejte do rozpuštění.
Čokoládou přelijte povrch dortu a rozetřete ji.
Nezakrytý dort nechte vychladnout a ztuhnout