Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Karbanátky s lehkým salátem:
Na salát:
| 8 středně velkých brambor
| 300 g žampionů
| sůl
| 1 lžička hořčice
| 2 žloutky
| 3-4 polévkové lžíce octa
| 3 polévkové lžíce oleje
| pepř
| 1/8 litru čiré polévky z kostky
| 2 svazky bazalky či petrželky
| Na karbanátky:
| 1/8 litru mléka
| 3 plátky bílého chleba
| 50 g tlustého od šunky
| 50 g vařené šunky
| pepř
| 2 střední cibule
| 1 stroužek česneku
| 5 lžic oleje na smažení, 1 svazek petrželky, 2 vejce, 500 g mletého hovězího masa, sůl, 1/2 kávové lžičky hořčice, strouhaný muškátový oříšek, sušená majoránka
Postup přípravy receptu Karbanátky s lehkým salátem:
Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut v osolené vodě. Očistíme žampiony, opereme je a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme dohromady hořčici, žloutky, ocet a za stálého míchání přidáváme pomalu olej. Osolíme a opepříme. Slijeme brambory, oloupeme je, vychladlé nakrájíme na tenké plátky a promícháme se žampiony. Zahřejeme vývar, který spolu se salátovým nálevem nalijeme na brambory a žampiony. Salát zakryjeme a necháme zhruba 1 hodinu rozležet. Opereme a nahrubo usekáme bazalku a vmícháme do salátu.
Do horkého mléka vhodíme kůrky z bílého chleba. Tlusté od šunky i šunku, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a cibuli a česnek na něm podusíme. Petrželku opláchneme a usekáme. Mleté maso uhněteme s chlebem, šunkou, česnekem, cibulí, petrželkou a vejci. Okořeníme hořčicí, solí, pepřem, muškátem a majoránkou. Z masové hmoty utvoříme 8 placiček a na zbytku oleje je v pánvi po každé straně 5 minut opékáme.
Fotky receptu Karbanátky s lehkým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!