Použité suroviny receptu Karbanátky z ovesných vloček, uzeným a houbami:
30 g cibule
| 2 str. česneku
| 250 g oves. vloček
| 60 g másla
| petrželka
| sůl a pepř
| 200 g čerstvých hub
| 150 g uzeného masa /vařeného/
| strouhanka
| 4 vejce
| hl. mouka
Postup přípravy receptu Karbanátky z ovesných vloček, uzeným a houbami:
Vločky umeleme na strojku a zalijeme asi 1/4 litru hovězího vývaru. Přidáme sůl, 20 g másla a na mírném ohni za častého míchání uvaříme hustou kaši.
V jiném kastrole na zbytku rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nakonec jemně nasekanou petrželku. Přidáme ještě na kostičky nakrájené a samozřejmě očištěné houby. Dusíme doměkka.
Do vychladlé ovesné kaše vmícháme 2 vejce a podušené houby s cibulí a petrželkou. Přidáme také na kostičky nakrájené uzené maso a česnek utřený se solí. Vše opepříme, osolíme a zahustíme strouhankou. Dobře promícháme.
Na pomoučením prkénku tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných a mírně osolených vejcích a strouhance.
Fritujeme při 170°C asi 6 minut dozlatova.
Fotky receptu Karbanátky z ovesných vloček, uzeným a houbami: