Použité suroviny receptu Karbanátky ze zelí a slaniny:
40 g másla
| 400 g bílého zelí
| 100 g slaniny
| 100 ml mléka
| 2 vejce
| 1 houska
| 1 cibule
| 5 lžic strouhanky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Karbanátky ze zelí a slaniny:
Zelí nakrájíme na kousky a uvaříme je doměkka. Housku nakrájíme na kousky a namočíme ji v mléce. Spolu se slaninou cibuli nasekáme najemno a na lžíci másla společně osmažíme dozlatova. Necháme okapat z tuku, ale ten dáme stranou.
Uvařené zelí scedíme. Z housky vymačkáme mléko a spolu se zelím ji umeleme. K zelné hmotě přidáme slaninu s cibulí, vejce, strouhanku a podle chuti směs na karbanátky osolíme a opepříme. Zamícháme.
Z hmoty tvoříme placičky, které smažíme v rozpáleném tuku po slanině a za přidání másla. Smažíme je 6 minut z každé strany.
Fotky receptu Karbanátky ze zelí a slaniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!