Použité suroviny receptu Kari kuličky z krůtího masa:
4 ks uvařených brambor
| 200 g vařeného krůtího masa z křídel
| 3 velké stroužky česneku
| 1 lžička kari koření
| 1 lžička rozemnuté sušené petrželky
| mletá chilli paprika
| 2 lžíce posekaných mandlí
| sůl
| ostrý kečup
| pažitka
Postup přípravy receptu Kari kuličky z krůtího masa:
Všechny ingredience kromě kečupu a pažitky vložíme do mixéru a rozmixujeme.
Ze směsi tvoříme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu. Ty pak smažíme ve fritéze po dobu 3 minut při teplotě 170 stupňů. Usmažené pokládáme na papírový ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota. Podáváme s ostrým kečupem a jemně nasekanou pažitkou.