3 vejce
| špetka soli
| 60 g cukru
| 60 g hladké mouky
| 1 sklenice Hamé džemu
| 3 kelímky kysané smetany
| 200 g želatinového ztužovače
| 200 g cukru
| podle chuti panák kokosového likéru
| 100 ml ananasové šťávy z kompotu
| strouhaný kokos na posypání
Postup přípravy receptu Karibský tunel:
Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, přidáme cukr a zašleháme. Vmícháme žloutky a mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme v troubě při 180 °C pět minut. Ihned zavineme a necháme vychladnout.
Roládou vyložíme formu na biskupský chlebíček, přečnívající těsto seřízneme, ukrojíme si z něj plátek velký jako dno a zbytek těstě naplníme marmeládou a svineme do malé roládky.
Ztužovač rozmícháme ve šťávě, přidáme likér, cukr podle chuti a smetanu a vyšleháme krém. Formu jím naplníme asi do poloviny, vložíme roládku a doplníme krémem po okraj. Trošku krému si necháme na dokončení.
Navrch přitiskneme zbylý plátek těsta a necháme v lednici tuhnout asi 3 hodiny. Potom vyklopíme, natřeme mírně krémem a zasypeme kokosem.
Fotky receptu Karibský tunel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!