Použité suroviny receptu Karlovarský dort Gögöllö:
180 g cukru
| 180 g mandlí
| 3 celá vejce
| 6 žloutků
| 4 bílky
| 1 citron
| 80 g citronové kůry
| 80 g čokolády na vaření
| 100 g strouhanky
| 4 lžíce rumu
| 200 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Karlovarský dort Gögöllö:
Celá vejce vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny. Bílky s citronovou kůrou na pevný sníh. Strouhanku přelijeme rumem a spolu se sněhem lehce promícháme se žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme nastrouhané mandle a čokoládu. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové forny pečeme 50 min. při 160°C.
Necháme vychladnout pak potřeme čokoládovou polevou.
Fotky receptu Karlovarský dort Gögöllö:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!