200 ml smetany
| 4 ks vejce
| 120 g pohohrubé mouky
| 30 g másla
| 1 balení vanilkový cukr
| 300 g blum (špendlíků, švestek)
| máslo na formu
| strouhanka
Postup přípravy receptu Karlovarský moučník:
Formu vytřete máslem, vysypte prosátou strouhankou a naplňte omytým a vypeckovaným ovocem. Utřete žloutky se změklým máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmíchejte do ní opatrně po částech ušlehanou smetanu a mouku. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijte do formy na ovoce, vložte do předehřáté trouby, zvolna při nižší teplotě pečtě asi 30 minut, pak teplotu trošku zvyšte a dopečte dozlatova. Karlovarský moučník podávejte teplý nebou studený, posypaný moučkovým cukrem.
Fotky receptu Karlovarský moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!