500 g jedlých kaštanů
| 1 citrón
| 250 ml suchého bílého vína
| 100 g cukru
| 2-3 lžíce třešňovice
| 150 g kysané smetany
| 4 čerstvé fíky
Postup přípravy receptu Kaštanový krém s vínem:
Jedlé kaštany kolem dokola nařízneme a vaříme v dostatečním množství vody asi 30 minut. Poté je scedíme a ihned oloupeme. Citrón omyjeme, osušíme a ostrouháme z něj kůru. Kaštany s vínem, cukrem, citronovou kůrou uvedeme do varu a vaříme je v nezakrytém hrnci tak dlouho, až se dalí snadno rozmáčknout vidličkou. Necháme je chvíli vychladnout a rozmixujeme. Přitom postupně po kapkách přidáváme třešňovici nebo calvados. Kaštanové pyré protlačíme sítem a po lžících do něj zašleháváme kysanou smetanu. Krém musí být hladký a napěněný. Hotový krém postavíme alespoň na 1 hodinu do chladu. Poté ještě jednou prošleháme a kopečky krému upravíme na dezertní talířky. Máme-li fíky, nakrájíme je na plátky a ozdobíme ji mi krém.
Fotky receptu Kaštanový krém s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!