Postup přípravy receptu Kávovo-karamelové kostky:
Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, nebo vyložený papírem na pečení. Korpus pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme do pěny a spojíme s karamelovou hmotou. Když chceme krém trochu odlehčit, přišleháme i trochu vanilkového nebo karamelového pudinku. Na kávový piškot naneseme karamelový krém a vrch potřeme šlehačkou vyšlehanou s 1-2 lžícemi moučkového cukru. Řezy necháme v lednici ztuhnout a pak je ozdobíme strouhanou čokoládou a zeleným lístkem.