Použité suroviny receptu Kedlubny se šunkovými noky s pažitkou:
250 ml zelenin. vývaru
| 4 brambory menší
| 1 žloutek
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce sekané pažitky
| 6 kedluben
| sůl a pepř
| 2 dl zakys. smetany
| 100 g polohr. mouky
| 250 g šunky
Postup přípravy receptu Kedlubny se šunkovými noky s pažitkou:
Kedlubny nakrájíme je na plátky. Brambory nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Promícháme.
Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci. Před podáváním posypeme pažitkou.
Fotky receptu Kedlubny se šunkovými noky s pažitkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!