Postup přípravy receptu Kinder koláč:
Krém: z 1 l mléka, 9 žloutků, 3 vanilkových pudingů a 9 lžic cukru uvaříme puding. Ve vodní lázni zchladíme a po částech přidáváme k 300 g vyšlehaného másla. Krém si rozdělíme do 2 misek a do jedné z nich přidáme kakao.
Těsto: 9 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh, do kterého přidáme 9 lžic cukru, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 1,5 lžíce oleje a 1/2 balíčku prášku do pečiva. Na plech dáme pečící papír, který potřeme olejem. Rozvrstvíme na hrubo nasekané ořechy a vylijeme těsto. Pečeme při 180C do růžova. Po upečení koláč vyjmeme, odstraníme papír a vrátíme na plech, aby ořechy byly navrchu. Ještě teplý koláč potřeme nutellou a necháme vychladnout. Poté natřeme světlým krémem a na něj tmavý krém. Nakonec vyšleháme šlehačky se ztužovačem a cukrem, rozetřeme na povrch. Posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou.