Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Klasické mušle:
1,5-2 kilogramy mušlí
| 1/2 litru vody
| 250 ml suchého bílého vína
| 1 oloupaná cibule
| 4 hřebíčky,
| trocha kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel),
| 2-3 bobkové listy
| trocha soli nebo 2-3 lžíce vegety
| 4 stroužky nasekaného na drobno česneku
| šťáva ze dvou citrónů,
| pepř
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Klasické mušle:
Mušle pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vodu uvedeme do varu, přidáme víno, nakrájenou kořenovou zeleninu, dochutíme solí (nebo vegetou), pepřem a cukrem. Vaříme 10 minut a poté přidáme citrónovou šťávu. Do vařícího vývaru vhodíme mušle, které vaříme přibližně 10 minut dokud se mušle neotevřou. Ty mušle které se neotevřely vyhodíme.
Fotky receptu Klasické mušle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!