Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobásníky:
0,5 kg hladké mouky
| 0,5 kg polohrubé mouky
| 25 dkg 100% tuku
| 0,5 l mléka
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička soli
| 0,5 kg mletého masa
| 10 dkg droždí
| 1 vejce na pomazání
Postup přípravy receptu Klobásníky:
Připravíme si z mléka a droždí kvásek, který přidáme do misky s moukou, zbytkem mléka, oleje, rozpuštěného tuku a soli. Těsto necháme vykynout. Jako náplň si připravíme mleté maso, ochucená jako na sekanou. Vykynuté těsto vyválíme asi na 0,5 cm placku, vykrájíme kolečka, která plníme masovou směsí, podobně jako ovocné knedlíky, klademe s mezerami na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Fotky receptu Klobásníky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!