Vložil: | Ivaniso |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Klobásy v hořčičné omáčce s jablky:
8 klobás cca 500 g
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 1 střední cibuli, nakrájenou na klínky
| 2 velká jablka nakrájená na osminky a zbavená jadřinců/se slupkou/
| 1 lžíce rybízové zavařeniny nebo želé
| 300 ml drůbežího vývaru
| 2 lžíce kremžské hořčice
| snítku čerstvého rozmarýnu nebo pár jehliček sušeného
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Klobásy v hořčičné omáčce s jablky:
Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi 5 minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jablka, zvyšte teplotu a nechte je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla. V misce prošlehejte ve vývaru rybízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte do varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opepřete a asi 10 minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.
Fotky receptu Klobásy v hořčičné omáčce s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!