Použité suroviny receptu Klobásy zapečené v kynutém těstě:
20 g droždí
| 200 ml mléka
| 400 g hladké mouky
| 8 klobás
| sůl
| hladká mouka na vál
| 1 vejce na potření
| kmín
| pekařská sůl
| olej
| žloutky
Postup přípravy receptu Klobásy zapečené v kynutém těstě:
1. Z droždí, trochy vlažného mléka a lžíce mouky uděláme kvásek a v teple ho necháme vzejít. Mouku prosijeme do mísy. Přidáme žloutky, olej, zbylé mléko a kvásek. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a v teple necháme asi hodinu odležet.
2. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a rozdělíme na 8 čtverců. Na každý kosek těsta položíme uhlopříčně klobásu.
3. Dva protilehlé cípky každého čtverce potřeme vejcem a přeložíme přes klobásu. Uprostřed je stiskem spojíme.
4. Šátečky přeneseme na plech, vyloženým peč. papírem a těsto necháme ještě kynout. Pak ho potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solů. Balíčky pečeme 20 minut při 180 st.
Fotky receptu Klobásy zapečené v kynutém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!