Postup přípravy receptu Kmínové křupavé krekry:
Prosejeme mouku se solí, římským kmínem a pomocí prstů tam rozdrobíme máslo na drobenku. Vmícháme dovnitř kmín, a postupně tam vpracujeme 2 - 3 lžíce vody tak, aby vzniklo měkké těsto. Lehce hnístíme do hladka, přikryjeme kuchyňským filmem a necháme 30 minut odpočinout. Na mírně pomoučeném vále tence vyválíme těsto a pomocí 7 cm vykrajovací formičky vykrájíme kolečka. Zbytek těsta shrneme a znovu vyválíme a vykrájíme kolečka. Přendáme je na velký plech, jejich povrch propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Péčeme 10 minut, otočíme krekry a péče je dalších 5 minut do křupava a světle zlatova. Necháme vychladnout a uschováme je ve vzduchotěsné nádobě.