Postup přípravy receptu Kmínové rohlíčky:
Do misky prosejeme polohrubou mouku, vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme pískový cukr, zalijeme částí vlažného mléka, mírně zahrneme moukou a na teplém místě necháme kynout. Jakmile začne droždí kynout přidáme vejce, změklé máslo, sůl, zbytek vlažného mléka a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Opět necháme těsto kynout a po vykynutí ho rozdělíme asi na 15 dílků. Každý dílek zakulatíme v dlaních a pak rozválíme na tenký oválek, který vytvarujeme do tvaru rohlíčku. Hotové rohlíčky dáme na tukem vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody, povrch posypeme hrubou solí a pokmínujeme. Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě (180°C) dozlatova.