Postup přípravy receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta:
Z trošky vlahého mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme řídký kvásek a necháme jej kynout. 2/3 odvážené mouky dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, vanilku, citrónovou kůru, žloutky a zaděláme kváskem. Vláčné těsto dáme asi na půl hodiny kynout. Zbylou třetinu mouky a máslo zpracujeme na tukový bochánek a dáme jej do chladna.
Nastrouhané ořechy podusíme s mlékem, medem a cukrem. Prochladlou nádivku zahustíme drobty nebo strouhankou.
Na pomoučeném vále lehce vyválíme kynuté těsto na placku. Doprostřed placky rozválíme připravený tukový bochánek. Těsto složíme ze čtyř stran do středu jako obálku, přeložíme na polovinu a lehce rozválíme. Pak překládáme třikrát na šířku a třikrát na délku a balíček těsta dáme na chvíli odpočinout do chladna. Toto překládání a rozvalování opakujeme třikrát a pak těsto definitivně rozválíme. Nakrájíme obdélníky. Do středu dáme nádivku, těsto po délce k sobě spojíme a přitiskneme. Švem obrátíme na vál, stočíme do rohlíku a na vnější straně okraj několikrát rádlem nařízneme. Povrch pomažeme bílkem nebo vejcem a v dobře předehřáté troubě upečeme.