těsto:
| 2 ks vejce
| 60 g máslo
| 150 g krupicový cukr
| 5 lžíc olej
| 250 ml mléko
| 200 g polohrubá mouka
| 1 ks prášek do pečiva
| kašička:
| 300 ml mléko
| 4 lžíce škrobová moučka nebo balíček vanilkového pudinku
| 1 ks vanilkový cukr
| krém:
| 250 g máslo
| 100 g moučkový cukr
| hotová kašička nebo pudink
| poleva:
| 1 ks čokoláda na vaření
| 125 g máslo nebo tuk
Postup přípravy receptu Koka řezy:
Ve šlehači ušleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme olej a rozpuštěné máslo, vlažné mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva a hladké těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo si plech pokryjeme pečícím papírem. Pečeme zvolna při teplotě 200 °C asi 25 minut. Špejlí zkoušíme, jestli těsto nelepí.
Upečený korpus necháme na plechu pod utěrkou vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Nejdříve si svaříme mléko se škrobovou moučkou nebo s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem a necháme prochladnout.
Máslo utřeme s cukrem a po lžících přidáváme vychladlou škrobovou kašičku nebo pudink. Vzniklý krém si rozdělíme na polovinu a první půlkou krému potřeme upečený korpus. Poklademe koka sušenkami a pokapeme rumem. Pokračujeme druhou polovinou krému.
Nakonec zalijeme čokoládovou polevou, nebo jen ozdobíme cik cak čokoládovými čárkami. Koka řezy ještě povrchu posypeme strouhaným kokosem.
Fotky receptu Koka řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!