Postup přípravy receptu Kokosový dezert s jahodovou omáčkou:
Připravíme si kokosové věžičky z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček, nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.
Jahody omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citronové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku.
Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístkem máty nebo meduňky obaleném v cukru.