Vložil: | Venife |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 40 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč Lombardia:
Těsto: 1/2 lžičky soli
| 125 g másla
| 0,6 dcl vody
| 1 ks žloutek
| 250 g hladké mouky
| Zálivka: 3 vejce
| 1 ks žloutek
| 1 balení sýrové omáčky
| špetka sůl, kmín, bazalka, oregano
| špetka pepř, sladká paprika
| 100 g nivy
| 100 g sýra gordonzola
| 100 g romaduru
| 100 g ementálu
Postup přípravy receptu Koláč Lombardia:
Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu (průměr 22 - 25 cm). Přebytečné těsto odřízneme, znovu rozválíme a rozkrojíme na dva 4 cm široké proužky, které podélně přeložíme. Pomocí rozšlehaného žloutku je přilepíme na dno koláče tak, aby byl rozdělen na 4 stejné části. Uchováme v chladu.
V misce rozšleháme vejce v MAGGI Dnes Sýrové omáčce, osolíme, opepříme a přidáme lžičku Maggi Harmonie chuti. Sýry nakrájíme na tenké plátky.
Do každé části koláče nalijeme připravenou smetanu s vejci a poklademe jiným druhem sýra. Gordonzolu posypeme bazalkou, Nivu oreganem, Romadur kmínem a Ementál paprikou.
Koláč lombardia pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Fotky receptu Koláč Lombardia:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!