Postup přípravy receptu Koláč s čokoládovým krémem:
V hrnci prohřejeme 160 ml mléka. Mouku dáme na vál a uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí a přilijeme vlažné mouky, vše propracujeme a necháme kynout asi 20 min. Do těsta přidáme máslo, 40g cukru, špetku soli, vejce a 1 žloutek. Přikryté necháme kynout. Plech vyložíme papírem na pečení a na něm vyválíme plát, koláč dáme do trouby a pečeme asi 30 min. při 200 C. K varu přivedeme půl litru mléka, vanilkové aroma a kakao v prášku. 3 žloutky ušleháme se zbývajícím cukrem a přidáme hladkou mouku. Přidáme vroucí mléko a necháme odstát asi 5 min. při mírné teplotě. Koláč potřeme vychladlým krémem a posypeme oříškovými lupínky.