Postup přípravy receptu Koláč s kysanou smetanou:
Žloutky a cukr ušleháme, přidáme polohrubou mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, smícháme a necháme na straně. Mezitím uvaříme klasický pudink ze dvou pudinků, mléka a cukru dle návodu. (Pudink může být jakýkoliv, většinou jsem dělala, když bylo světlé těsto - čokoládový pudink, nebo tmavé těsto, že jsem přidala trochu kakaa - potom jsem dělala vanilkový pudink, ale celkem je to jedno). Když máme uvařený hustý pudink, ušleháme ze 4 bílků sníh, vmícháme zlehka do připraveného těsta, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a na toto syrové těsto pomalu přes lžíci nalijeme uvařený pudink. Dáme upéct. Po upečení necháme trochu zchladnout a pokryjeme umíchanou kysanou smetanou s cukrem - cukr dle chuti. Pocákáme čokoládovou polevou nebo nalijeme souvislou vrstvu a dáme do ledničky ztuhnou.
Vypadá to složité, ale je to rychlé a opravdu výborné. Potom krájíme řezy. Nahradí i narozeninový dort.