Použité suroviny receptu Koláč s masem a fazolemi:
750 g hovězího masa
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce oleje
| 1 bobkový list
| dle chuti: alpská sůl
| 2 lžíce mouky
| 300 g fazolí (z konzervy)
| 500 g mraženého listového těsta
| 1 žloutek
| dle chuti: pepř
Postup přípravy receptu Koláč s masem a fazolemi:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kostičky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme.
2. Olej rozehřejeme ve velkém hrnci a maso na něm osmahneme. Přidáme cibuli, česnek, bobkový list, opepříme a osolíme. Pak zaprášíme moukou a podlijeme 250 ml vody. Asi 60 minut dusíme. Čtvrt hodiny před koncem (zhruba po 45 minutách) přidáme fazole.
3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozmrazíme a rozválíme. Z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje formy o průměru 18 cm. Poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Nakonec celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě asi 40 min.
Podáváme se zelenými fazolovými lusky.
Fotky receptu Koláč s masem a fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!