Použité suroviny receptu Koláč s mletým masem, bramborami a kapustou:
1 balení pizzy v prášku
| 1/2 hlávky kapusty
| 1 cibule
| 150 g nudliček anglické slaniny
| 2 lžíce oleje
| 350 g mletého masa
| 4 vařené brambory
| sůl a pepř
| 2 vejce
| 100 g strouhaného ementálu
| 150 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Koláč s mletým masem, bramborami a kapustou:
Těsto na pizzu připravíme dle návodu a vložíme do vymaštěné koláčové formy o průměru 26 cm. Zesílíme okraj a těsto propícháme. Kapustu omyjeme, rozebereme na listy, odřízneme silná žebra a listy natrháme. Povaříme asi 5 minut v osolené vodě a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cibuli oloupeme, posekáme a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu a maso a opékáme asi 5 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme s kapustou a mletým masem. Osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se sýrem a zakysanou smetanou. Náplň rozdělíme na těsto a přelijeme rozšlehanými vejci. Pečeme asi 25 minut
Fotky receptu Koláč s mletým masem, bramborami a kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!