Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s mletým masem, zeleninou a ricottou:
1 balení listového těsta
| olej
| 400 g mletého masa
| 1 malá cibule
| ½ brokolice
| 4 stonky řapíkatého celeru
| 1 malá plechovka kukuřice
| 4 stroužky česneku
| Solčanka
| sojová omáčka
| 1 kelímek sýra Ricotta
| žloutek na potření koláče
| máslo na vymazání formy
| hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Koláč s mletým masem, zeleninou a ricottou:
Nejprve si připravíme směs mletého masa, zeleniny a Ricotty. Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k ní mleté maso. Když se maso orestuje, zalijeme ho troškou vody a podusíme. Ochutíme Solčankou a přidáme prolisovaný česnek. Po 10 minutách dušení k masu přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, na růžičky rozebranou brokolici a sterilovanou kukuřici. Vše společně dusíme dalších 5 minut. Nakonec vmícháme Ricottu a zesílíme plamen na maximum, aby se vypařila přebytečná tekutina. Celou směs dochutíme sojovou omáčkou a necháme ji vychladnout.
Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na placku tak, aby se vešla do kulaté formy. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jednou částí těsta vyložíme formu, poklademe na ni masovo-zeleninovo-Ricottovou směs a vše přikryjeme druhou těstovou plackou. Okraje dobře přimáčkneme k sobě a celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Na několika místech těsto propícháme párátkem a dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečení trvá asi 15 minut.
Koláč chutná teplý i studený.
Fotky receptu Koláč s mletým masem, zeleninou a ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!