Použité suroviny receptu Koláč s tuňákem a pórkem:
Těsto:
| 250 g hladké mouky
| 125 g tuku (Hery)
| špetka soli
| 100 ml vody
| Náplň:
| 2 konzervy tuňáka
| 2 pórky
| 200 g strouhaného sýra
| 2 vejce
| mléko
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Koláč s tuňákem a pórkem:
Nejdříve si připravíme těsto smícháním výše uvedených surovin a jejich vypracovaním na vále. Z těsta vyválíme placku trochu větší, než je průměr kulaté formy na koláče a vložíme ji do vymaštěné formy tak, aby pokryla i zvýšené okraje formy. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu nakrájeného pórku poklademe na těsto, na něj rozdrobíme tuňáka a přikryjeme druhou polovinou pórku. Zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce se solí a pepřem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Dá se jíst jak horký - je krásně voňavý a křupavý, tak i studený.
Fotky receptu Koláč s tuňákem a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!