Postup přípravy receptu Koláč se špenátem z listového těsta:
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme špenátový protlak a podusíme. Výsledkem by měla být hustá kaše. Přidáme jedno celé vejce, promícháme a odstavíme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Se solí opatrně, sýr je dost slaný. Sýr nastrouháme a vmícháme společně se smetanou a rozmačkaným česnekem do špenátu. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme solí, pepřem nebo česnekem. Polovinu těsta rozválíme, pokrájíme na čtverce a na každý dáme hromádku špenátu. Druhé vejce rozšleháme vidličkou a potřeme okraje každého čtverce se špenátem. Rozválíme druhou část těsta, nakrájíme obdélníky, přejedeme mřížkovým válečkem a překryjeme špenát. Okraje přitiskneme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 15 minut.