Použité suroviny receptu Koláč se sýrovým krémem :
1 balení listového těsta (200 g)
| 8-12 výhonků chřestu (záleží na velikosti)
| 3 větší vejce
| 150 ml smetany s 12% tuku
| 3 kostky smetanového taveného sýra nebo hrst strouhaného tvrdého sýra
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Koláč se sýrovým krémem :
1. Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.
2. Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.
3. Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
4. Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.
5. Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.
Fotky receptu Koláč se sýrovým krémem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!