Použité suroviny receptu Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě:
500 g filé z uzeného pstruha
| 500 g lístkového těsta
| 2-3 snítky tymiánu, čerstvého, mraženého, nebo sušeného (ne mletého)
| 3 vejce
| 2 dl smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 žloutek na potření
Postup přípravy receptu Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě:
Těsto rozdělíme na dva díly, jeden o trochu větší. Vyválíme obě části do kruhů. Nízkou kulatou formu vypláchneme vodou a vložíme do ni menší kruh těsta tak, aby vznikl okraj asi 1cm vysoký. Dáme do chadničky na 20 min. Troubu předehřejeme na 210-220 °C. Filé pstruha nakrájíme na proužky asi jako prst velké a poskládáme je na těsto do formy. Na ně rozdrobíme tymián. V misce našleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme je. Tímto zalijeme pstruha. Okraje trochu nahneme ke středu formy a nahoru všeho položíme další kruh těsta. Okraje dobře k sobě přitlačíme vidličkou a doprostřed vyřízneme malé kolečko (otvot na unikání páry). Celý povrch potřeme žloutkem. Formu vložíme do první 1/3 trouby a pečeme po 35 min.
Fotky receptu Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!