Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 10.03. 2025
Dnes má svátek Viktorie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koláč z křehkého těsta

fotka Koláč z křehkého těsta
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Koláč z křehkého těsta :

125 g másla  |  1 vejce  | 150 g moučkového cukru  | 1/2 lžičky skořice  | špetka tlučeného hřebíčku  |  citrónová kůra  |  125 g mletých mandlí nebo lískových oříšků  | 150 g hladké mouky  |  marmeláda - nejlépe rybízová

Postup přípravy receptu Koláč z křehkého těsta :

Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře připravuje v robotu, který zadělá všechny přísady v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na půl až hodinu do lednice. Potom mezi dvěma foliemi igelitu vyválíme placku, vtlačíme ji do vymaštěné koláčové formy, těsto, které přesahuje formu odkrojíme a vykrájíme z něho různé tvary - hvězdičky, kytičky, zvonky apod. Těsto ve formě potřeme marmeládou, navrch položíme ozdobně vykrájené tvary a pečeme při cca 180 °C do růžova. Okraj koláče a vrchní ozdoby můžeme také potřít rozšlehaným žloutkem a poklást mandlemi nebo oříšky.



Fotky receptu Koláč z křehkého těsta :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč z křehkého těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !